Sireon zegt dat een van haar kernwaarden ‘duurzaamheid’ is. Nederland en buurlanden voeren een steeds strenger beleid op het gebied van regelgeving omtrent (water)recycling. Sireon verwacht dat in de toekomst dit strenge beleid alleen maar zal toenemen. Mark Sieling van Sireon: “We zien steeds meer wasstraten die meer functies op recycle water zetten. De eisen van de gemeentes zijn nog niet zo streng dat ze geen vergunning afgeven,  maar je betaalt als carwashondernemer wel steeds meer voor je bron en je afvalwater.”

Het ontwikkelen van producten welke met steeds minder vers water een perfect resultaat blijven behalen is dan ook een uitdaging welke om innovatie vraagt. Hoe meer chemie in het recycle water zit hoe hoger het chemisch zuurstofverbruik zal zijn. Als er zware chemie in de wasstraat gebruikt wordt zal dit het recycle water zwaarder belasten en wordt het steeds moeilijker om goed recycle water te krijgen.

Door enkele aanpassingen door te voeren in onze producten zorgen voor een toename van biologische afbreekbaarheid wat hierdoor het recyclingproces positief beïnvloed. Op gebied van waterrecycling hebben we onder andere een samenwerking met de firma BleuBlue. Met hen creëren en testen we kwaliteitsvol en geurvrij recyclewater waarmee duurzaam autowassen een steeds hoger niveau aanneemt.

Deel dit artikel:

Leave a comment