Bij het mechanisch wassen van auto’s is een behoorlijke hoeveelheid water nodig. Sireon: “Maar gelukkig wordt in vele gevallen dat water meerdere keren gebruikt door middel van een waterrecycling installatie. Een andere uitdaging is er als water door een omgekeerde osmose techniek wordt gewonnen uit een ondergrondse bron. Dit water wordt zodanig gefilterd dat nagenoeg alle mineralen aan het water worden onttrokken. Daarom heeft dit osmosewater op sommige locaties een lage geleidbaarheid en is dus eigenlijk ‘’te schoon’.”

“Voor de exploitant en ons als chemieleverancier kan dit osmosewater behoorlijk wat uitdagingen opleveren. Een goede geleidbaarheid is namelijk nodig om de aangebrachte chemie goed te laten reageren en heeft aan het einde van het wasproces veel invloed op de droging.  Bij Sireon Carwash Products hebben wij deze uitdaging ervaren én inmiddels opgelost. Bij een aantal van onze klanten troffen we bij het instellen water met zo’n zeer lage geleidbaarheid. Dan komt de drang naar verbetering naar boven en wordt er volop ontwikkeld om ook met dit type water de ideale resultaten te leveren. En dat is zeker niet zonder succes gebleken!”

sireon schoon water

Sireon Coat-line

“Met deze kennis en ervaring hebben wij onze lijn aan waxproducten geoptimaliseerd en onze Coat-line gelanceerd . Deze wax-, polish- en raamcoating laten, zelfs met deze lage geleidbaarheid, fantastische resultaten zien op het gebied van glans en droging en zijn op verschillende locaties uitvoerig getest. Vanaf nu zijn deze producten dan ook voor iedere waslocatie beschikbaar en geven bij alle soorten water een geweldige glans en dito droogresultaat.”

Recyclewater

“Een andere uitdaging is om het zuivere water tijdens het proces zo schoon mogelijk te houden zodat het voor een tweede ronde kan worden ingezet. Dit recyclewater is erg belangrijk omdat bij voorkeur de gehele wasgang, met uitzondering van de waxproducten, met recyclewater wordt gewassen. Door op deze wijze het water te recyclen is de hoeveelheid water dat in het riool verdwijnt aanzienlijk lager, maar ook het verbruik van vers water kan flink omlaag. In beide gevallen is dat winst voor het ecosysteem.”

Ook op dit vlak hebben we veel onderzoek gedaan en hebben we een aantal mooie praktijkvoorbeelden van zeer aansprekende verbeteringen van het recyclewater na gebruik van onze chemie. Zelfs zonder tussenkomst van een filter- of zuiveringsinstallatie.

Sireon Carwash Products

Kwaliteit, milieubewust en innovatie staan bij Sireon Carwash Products centraal. Maar uiteindelijk telt het resultaat dat wij voor de exploitant kunnen behalen in zijn/haar wasstraat. En voor dat resultaat doen wij wekelijks onderzoeken in ons laboratorium. Daar plukken onze relaties dan weer de vruchten van.”

Deel dit artikel:

Leave a comment