Tijdens de grote storm van februari begin dit jaar zijn de 6 wasboxen weggewaaid en ook het halve stofzuigplein was vernield. Peter de Wit van Maintech BV heeft toen direct alles verwijderd zodat de wasstraat in elk geval weer toegankelijk werd. Het wascentrum was uiteraard verzekerd, maar door de enorme prijsstijging van materialen was een pittige onderhandeling met het verzekeringsmaatschappij nodig. Er werd wel een tijdelijk oplossing bedacht voor het stofzuigpleinen later bij de herbouw werden er tevens extra voorafscheiders geplaatst van Van Holland. Ook is er een automatisch spoelsysteem aangesloten.

Toen SOP met de verzekeringsmaatschappij er uit was konden er nieuwe wasboxen geplaatst worden. Dit werden uiteindelijk 6 overdekte wasboxen, extra hoge boxen en nu met schuimlansen. Peter de Wit: “de wasboxconstructie is van Nederlands fabricaat en de techniek hebben we samen met de klant naar zijn wensen gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met oog voor de kleinste details. Zo is er bijvoorbeeld een speciale besturing gemaakt met een eigen service-app.”

maintech sop
maintech sop

2e Fase

Peter de Wit: “De tweede fase was het opknappen van de 10 jaar oude wasstraat. Dit stond eigenlijk al op het wensenlijstje voor begin 2022 echter door de stormschade was dit uitgesteld tot na het herstel ervan. Zo hebben we gezamenlijk een vloercoating op de wasstraatvloer aangebracht en de wanden opgeknapt met excellent panelen (de borstwering hebben we in antraciet gemaakt). Ook is de wasstraat van een nieuwe ketting voorzien.” Dus SOP Alblasserdam is weer klaar voor de volgende 10 jaar.”

maintech sop
Deel dit artikel:

Leave a comment