Klanten van The Carwash in Oss kunnen voor een wasbeurt van hun auto sinds kort weer rekenen op de reinigingsmiddelen van Spectro. De wasstraat en de Osse reinigingsmiddelenproducent zijn een hernieuwde samenwerking aangegaan. Daarin staat een optimaal wasresultaat voorop.

De samenwerking tussen Spectro en The Carwash is niet nieuw. Tot het najaar van 2023 was Spectro voor de wasstraat zelfs de hofleverancier van reinigingsmiddelen. Hoewel The Carwash-eigenaar Tom Muskens heel tevreden was over de samenwerking, beëindigde hij die destijds. Hij legt uit waarom.

 “In september reed een oudere man in volle vaart door onze wasstraat. Daarbij vielen gelukkig geen gewonden, maar de materiële schade was enorm. Omdat de oude machine onmogelijk te repareren was, hebben we een nieuwe machine laten bouwen. Tegelijkertijd kwamen we in contact met een producent van reinigingsmiddelen en waterbehandelingsproducten op basis van eiwitten. Deze middelen zouden moeten zorgen voor helder water en recyclewater zonder waterbehandelingssystemen. Er liepen een aantal succesvolle langdurige proeven bij andere wasstraten. Zijn verhaal en beloftes klonken erg interessant.”

Kleine problemen
In de praktijk pakte de overstap echter niet goed uit. Volgens Muskens ontstonden er na een tijd wat kleine problemen. Bij aanvang van onze samenwerking is ons grondwater getest, dat zou te behandelen moeten zijn. In de praktijk bleek dat toch te lastig te zijn. Dat had ook effect op het wasresultaat, dat liet te wensen over.

“Bij The Carwash leggen we de lat hoog”, aldus Muskens. “Het wasresultaat móet goed zijn. Toen we zagen dat we onze hoge kwaliteit niet meer konden garanderen, hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Precies op dat moment kregen we een telefoontje van Spectro.”

Waskwaliteit
Aan de lijn hing Laurens Metternich, CEO van Spectro. Hij was bij The Carwash geweest en uitte zijn zorgen over de waskwaliteit. “We kennen Tom als iemand die altijd het allerbeste nastreeft”, aldus Metternich. “Maar dat zagen we in de wasstraat niet meer terug. Omdat we altijd zo prettig hebben samengewerkt, leek het me goed om te bespreken of we de samenwerking weer konden oppakken.”

Samen ondernemen
Dat vond Muskens ook een goed idee. Kort daarna kwamen de Osse ondernemers tot een akkoord: Spectro werd per direct weer de hofleverancier van reinigingsmiddelen voor The Carwash. “Het voelt goed om terug te zijn”, zegt Muskens. “We zien dat onze nieuwe machine nu echt goed wast met de reinigingsmiddelen van Spectro. Achteraf was het misschien beter geweest om helemaal niet weg te gaan, maar zo lopen de dingen soms. Vanaf nu kijken we weer vooruit. Met een betrouwbare partner ‘om de hoek’, die bovendien onderneemt met veel oog voor duurzaamheid en kwaliteit.”

spectro

Metternich: “Ook wij zijn blij met de hernieuwde samenwerking. Uiteraard omdat we onze middelen weer mogen leveren en daarmee de waskwaliteit verhogen. Maar ook omdat The Carwash voor ons de ideale partner is om nieuwe middelen te testen. Samen ondernemen doen we graag, bij voorkeur met andere Osse bedrijven. De combinatie The Carwash-Spectro is daar een prachtig voorbeeld van.”

Deel dit artikel:

Leave a comment