Torqx Capital Partners (Torqx) zet hun groei binnen de wasstraatbranche in Nederland door. Zojuist heeft dit Bussums bedrijf wasstraat XXL Muiden en de 2 locaties van Matz Carwash overgenomen. Hiermee komt de teller op 17 locaties en is het na BOB Autowas het grootste wasstraatbedrijf in Nederland. En dat in slechts minder dan 2 jaar tijd. Het is natuurlijk niet handig om deze 17 locaties separaat in de markt te laten opereren, vandaar dat Torqx de naam en logo Claro Carwash in het leven heeft geroepen. Zo’n 4 locaties zijn inmiddels omgekleurd naar Claro.

Fotobijschrift: landkaart met de Claro wasstraat locaties. XXL Muiden en de 2 vestigingen Matz Carwash Deventer en Zutphen staan hier nog niet op

MATZ CARWASH

Claro Carwash (“Claro”) en Martin Kniest, de eigenaar van Matz Carwash, zijn verheugd aan te kondigen dat Matz Carwash is overgenomen. Gelegen in Deventer en Zutphen bestaat Matz Carwash uit twee hoogwaardige wasstraten met een fantastische uitstraling en een ijzersterk team. Matz is een prachtig voorbeeld op het vlak van succesvol maatschappelijk ondernemen, en Claro is trots de historie van Matz voort te mogen zetten.

Voor velen komt dit als een verrassing, maar voor Martin is het een proces dat al twee jaar geleden in gang is gezet. “Door onze prachtige documentaire ‘De Wasstraat’ en ‘Bij ons op het AZC’ heb ik ontdekt waar mijn ware passie en droom liggen: ‘het verschil maken’. Mijn doel is om dit verhaal door het hele land te laten klinken, om bedrijven, instellingen en de overheid anders te laten denken over mensen met begeleidingsbehoefte en degenen die hun land hebben moeten verlaten vanwege oorlog of andere levensbedreigende situaties. In goed overleg met de Washelden en iedereen bij Matz Carwash, heb ik definitief besloten het stokje met trots over te dragen aan Claro. Ik ben ervan overtuigd dat Claro ervoor zal zorgen dat de werkwijze en de passie voor mensen op een nog hoger niveau zullen komen te liggen.” Hein Castelijns, algemeen directeur van Claro Carwash, kijkt uit naar de nauwe samenwerking met het bestaande team. Hein benadrukt dat Claro vastbesloten is om het succes van Matz Carwash voort te zetten

XXL Muiden
Claro Carwash (“Claro”) heeft XXL Muiden, gelegen bij de entree van het populaire Maxis Muiden winkelcentrum, overgenomen. Al sinds 1985 kan men hier terecht om de auto te wassen en daarmee is XXL Muiden één van de oudste kettingbaan locaties van Nederland. Ondertussen is er in de omgeving veel veranderd, zoals de twee grote nieuwbouwwijken die in de buurt zijn gerealiseerd. Bovendien wordt het Maxis terrein zelf sinds eind 2023 compleet gerenoveerd. Hoog tijd dus om ook de wasstraat weer eens grondig te moderniseren: een mooie uitdaging voor het team van Claro.

De voormalige eigenaren van XXL Muiden, Martin en Onno Middeldorp, beschouwen de overname door Claro als de juiste volgende stap voor de wasstraat. “Met de verbouwingsplannen is er een natuurlijk moment voor ons ontstaan om het stokje door te geven. Dat doen we graag aan het team van Claro, waarmee we eerder een uitstekende ervaring hebben gehad tijdens de overname van onze locatie in Den Haag. We weten zeker dat zij met net zoveel energie en passie met XXL Muiden aan de slag zullen gaan als wij dat de afgelopen 40 jaar hebben gedaan”, aldus Onno Middeldorp.

Deel dit artikel:

Leave a comment