“Ik ben heel tevreden, ‘Nooit meer shampoo bestellen’ is echt een aanvulling voor ons bedrijf. Het werkt zó gemakkelijk, ik hoef niet meer naar deze bestellingen om te kijken!” Aan het woord is Hans Meulendijks, eigenaar van Truck Cleaning Veghel (TCV). “Waar ik voorheen zelf in de gaten moest houden wanneer er shampoo besteld moest worden, hoef ik er nu helemaal niet meer over na te denken. En de shampoo wordt automatisch geleverd. Ideaal dus!”

Testlocatie ‘Nooit meer shampoo bestellen’
TCV is een van de eerste testlocaties van Spectro’s ‘Nooit meer shampoo bestellen’-concept.  Het Spectro Technical Service Team heeft eerder dit jaar de speciale Spectro Internet Module geïnstalleerd die kan communiceren met alle doseerapparatuur en sensoren van Spectro. De data wordt ieder uur verstuurd naar de server van Spectro en vervolgens wordt de voorraad van TCV gemonitord door het IBC Monitoring System. In overleg is een bestelmoment vastgelegd. Er kan precies gezien worden wanneer dit bestelmoment bereikt wordt. Als dit het geval is wordt er automatisch nieuw product opgestuurd. Hans Meulendijks zegt: “Ik heb ervoor gekozen om de sensoren te laten afstellen op een bepaald niveau. Dan kan er weer een IBC bij. Zo weet ik zeker dat ik nooit zonder product kom te zitten, want de nieuwe IBC is altijd binnen 2 dagen in huis!” Bovendien heeft Hans, dankzij de intelligente dataverwerking, altijd inzicht in het verbruik zodat hij gericht kan bijsturen om het resultaat te perfectioneren.

Aanrader
De Veghelse ondernemer is duidelijk enthousiast: “Niet alleen hebben we de apparatuur van Spectro, maar we gebruiken ook alleen maar producten van Spectro. Die combinatie zorgt ervoor dat ik het beste uit mijn producten en apparatuur haal.” Meulendijks laat al pratend zien hoe de TC Excellent inwerkt op een truck en hoe snel het vuil in de shampoo trekt. “Zie je? De kwaliteit van de Spectro producten is heel goed. De dosering is afgesteld door het Spectro Service Team waardoor we nooit teveel shampoo gebruiken. Dat scheelt weer in de kosten. En het resultaat? Echt schoon natuurlijk!”

TCV werkt inmiddels 6 maanden met het IBC Monitoring System en Hans wil niet meer anders. “Ik raad iedereen het ‘Nooit meer shampoo bestellen’-concept aan,” concludeert hij. “Het is makkelijk, de techniek werkt probleemloos en het contact met Spectro is prima.”

Uniek in de wereld
De Internet Modules en sensoren worden door Spectro zelf ontwikkeld en geproduceerd in de energieneutrale fabriek. Alles wordt professioneel geïnstalleerd door het Spectro Technical Service Team. Het Spectro Technical Service Team is bovendien 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Dit team werkt overigens volledig CO2-neutraal door uitsluitend de inzet van elektrische voertuigen.

Spectro in top 700 van FD Gazelle

Voor de achttiende keer organiseerde Het Financieële Dagblad de FD Gazellen: dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. De firma Spectro uit Oss en leverancier van reinigingsproducten voor onder andere car- en truckwashbedrijven is uitgeroepen tot FD Gazelle 2021. Laurens Metternich van Spectro: “uiteraard zijn wij enorm trots op deze mooie prestatie, dus hierbij een dank-je-wel aan ons team, alle klanten en partners! ” De benoeming betreft de Regio Zuid.

Deel dit artikel:

Leave a comment