Bron: BOVAG

De Ledenraad van BOVAG heeft Jack Derks en Jan Paul Kerkhof unaniem benoemd tot lid van het Verenigingsbestuur (VB) van BOVAG. Op 1 januari zullen zij aantreden. Dat is vandaag in een speciale bijeenkomst van de Ledenraad besloten. De twee volgen Derk de Haas en Peter de Rooij op, die eind dit jaar aan het eind van hun benoemingsperiode zijn en daarom statutair aftreden.

Jack Derks (54) is DGA van Derks Autogroep BV, een familiebedrijf waaronder een bedrijfswagenbedrijf, uitvaartmobiliteit, financial services en logistiek vallen. Het bedrijf is gevestigd in Uden en tevens internationaal actief. Jack is het bedrijf 30 jaar geleden begonnen en sinds 29 juni 1994 lid van BOVAG. Momenteel is Jack lid van het afdelingsbestuur BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven en in het verleden was hij namens deze afdeling vertegenwoordiger in de Ledenraad van BOVAG en lid van het vakbestuur commerciële zaken van de afdeling. Daarnaast had hij zitting in de raad van advies van Bovemij.

Jan-Paul Kerkhof (55) is DGA van B. Kerkhof & Zn, waaronder tankstations in Den Haag en Utrecht vallen en autowasbedrijven in Den Haag, Rijswijk en Utrecht. Jan Paul is sinds 1991 werkzaam in het bedrijf en heeft het bedrijf in 1999 overgenomen van zijn vader. Hij is een bevlogen ondernemer, die ook sterk gericht is op de toekomst. Het bedrijf is sinds 1 januari 1971 lid van BOVAG en beschikt momenteel over een oplaadpark voor elektrische auto’s en over een waterstoftankinstallatie. Jan Paul is een BOVAG-lid in hart en nieren, sinds 2009 lid van het afdelingsbestuur van BOVAG Tankstations en sinds 2014 afdelingsvoorzitter. Daarnaast heeft hij zitting gehad in de BOVAG Ledenraad en sinds juli 2021 zit hij in de bestuursraad van BOVAG.

Derde vacature
De twee nieuwe bestuursleden zijn voorgedragen door de selectiecommissie die in september door de Ledenraad werd ingesteld. Invulling van de derde vacature, die ontstaat als VB-lid en penningmeester Timon Rutten in de zomer van 2022 statutair aftreedt, wordt binnen enkele maanden verwacht. Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG: “Ik ben zeer verheugd dat we deze twee rasondernemers met BOVAG-hart mogen verwelkomen in het Verenigingsbestuur. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zich als waardig opvolgers van Derk de Haas en Peter de Rooij zullen ontplooien. Ik wil de scheidende bestuursleden zeer veel dankzeggen voor hun inzet en betrokkenheid. We hebben samen mooie en enerverende tijden beleefd. En ik zal ze missen. Maar met deze opvolgers in de startblokken, kan het Verenigingsbestuur met volle kracht vooruit.”

Deel dit artikel:

Leave a comment