Inmiddels is Ammeraal Beltech een van de grootste leveranciers van kunststof schakelbanden in Carwash  Conveyors, hoofdzakelijk in Amerika. Maar ook in Europa zien we meer en meer conveyors met de unieke oplossingen van Ammeraal Beltech. Dit gaat om zowel nieuwe conveyors als ook ombouw van oude of slecht functionerende kunststof schakelbanden. In 2020 hebben we de loopband geplaatst bij The Carwash in Oss. Inmiddels hebben we meerdere projecten onder handen genomen, hieronder 2 voorbeelden:

The Car Spa Amersfoort

Ook een ombouw van kettingbaan naar kunststof schakelband kon niet uitblijven in Nederland. Eerder zijn er al projecten gerealiseerd in Duitsland, Frankrijk en Spanje maar nu heeft ook The Car Spa in Amersfoort een schakelband conveyor (zie foto boven)

Samenwerking
Voor dit project is n.a.v. toekomstplannen gekozen voor een aanpassing aan de bestaande conveyor constructie i.p.v. het plaatsen van een volledig nieuw conveyor frame. Samen met MTA uit Apeldoorn is er grondig gekeken naar de best mogelijke aanpassingen aan de conveyor en is ook hier de uni-CSB als band gekozen.

Werkzaamheden: In twee dagen tijd is de ketting verwijderd, de aandrijfsectie vervangen, glijplaten ingepast, retourrollen en een omkeerrol geplaatst. Softwarematig waren er met uitzondering van kleine aanpassingen geen grote veranderingen.Tijdens de opstart hebben MTA en Ammeraal
Beltech nog ondersteund met enkele kleine veranderingen om alles perfect af te stellen. Inmiddels functioneert de enkelspoor conveyor met uni-CSB zoals men mag verwachten. Zo kunnen klanten van The Car Spa ervaren hoe veel makkelijker, en minder eng, het is om op de auto op de conveyor te plaatsen. Daarnaast zullen voor The Car Spa de onderhoudsactiviteiten tot een minimum gereduceerd worden.

Mesut Alagöz: ‘De samenwerking met Ammeraal Beltech en MTA is mij zeer goed bevallen. In elke fase van het project zijn de beste ideeën gecombineerd tot goed werkende oplossingen Door heldere communicatie, deskundigheid en inzet, zijn de ombouw, inbedrijfstelling en nazorg
uitstekend verlopen.  We spreken dezelfde taal.’

.

Quick Carwash Tilburg

In Juni ’21 is er bij Quick Carwash in Tilburg een oude band vervangen door de uni-CSB en zijn er samen met Ammeraal Beltech enkele verbeteringen doorgevoerd aan de enkelspoor conveyor. Resultaten waren direct zichtbaar en inmiddels is ook op langere termijn duidelijk hoe de uni-CSB met de kenmerkende tandwielen een zorgvrij gebruik gegarandeerd.

Nicky Kameier: ‘Dankzij Ammeraal Beltech hebben we meerdere problemen met de oude band op kunnen lossen en ook nog enkele verbeteringen aan de conveyor door kunnen voeren. Ammeraal is een echte specialist voor de Carwash industrie’

ammeraal beltech

Meer informatie

Wilt u weten wat Ammeraal Beltech voor u kan
betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via een van onderstaande opties.

Mail info-nl@ammeraalbeltech.com
Telefoon +31 72 575 1212

Deel dit artikel:

Leave a comment