Al tijdens de eerste dag van de Tankstation & Carwash Vakbeurs bleek de belangstelling voor het nieuwe betaalsysteem Payque erg groot. Mickel Brenters van Payque was dan ook erg enthousiast: “Dit is de eerste keer dat we deelnemen aan deze vakbeurs. Vanaf de opening konden we rekenen op een overweldigende aanloop.”

payque

Tijdens de vakbeurs was de introductie van het nieuwe betaalsysteem Payque. Dit systeem maakt mobiel betalen mogelijk bij iedere elektronische muntautomaat van bijvoorbeeld wasboxen, wasstraten, stofzuigers, bandenpompen, verkoopmachines, wasmachines en toiletten. “Dat maakt Payque erg gebruiksvriendelijk”, aldus Brenters. “Het platform kan in gebruik worden genomen zonder dat daarvoor een grote investering nodig is. Alles kan op afstand via internet worden klaargemaakt. Het systeem kent lage installatie- en gebruikskosten.”

Foto: links Mickel Brenters en rechts Mike Hoffs

Het idee voor Payque is ontstaan tijdens het begin van de Coronacrisis en de lockdown, aldus Brenters: “Door Corona is het belangrijker geworden om zoveel mogelijk contactloos te betalen. Met Payque hoef je niets meer aan te raken; alles kan worden geregeld via de mobiele telefoon.”
Naast betalen kan de ondernemer via Payque inzicht krijgen in de omzet die is gegenereerd via het betaalsysteem en het gebruik van de automaten. Ook kan het systeem worden ingezet voor een loyaliteitsprogramma. Via de QR code wordt het saldo van het ingeworpen geld direct wordt overgemaakt.

Toelichting Video:

-scan met de smartphone de QR-code op het doekjesautomaat. 
-betaal met de smartphone het bedrag 
-maak handmatig een keuze van het gewenste product
Mike Hoffs: het doekjesautomaat zoals gebruikt in de video is een ietwat verouderd systeem. In modernere systemen is het bijvoorbeeld mogelijk om ook via de smartphone de productkeuze aan te geven.”
-het product valt in de ontvangstbak

Deel dit artikel:

Leave a comment