De firma Baptista Autowassystemen is sinds haar oprichting in 1949 actief op het gebeid van reiniging in de breedste zin van het woord. Zelfbedienings autostofzuigers, doe-het-zelf carwash en roll-over borstel autowasinstallaties behoren tot haar gamma. Inmiddels is Baptista uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van carwash apparatuur op de Nederlandse en Europese markt.
Sinds begin 2022 is een start gemaakt met een nieuw te vormen directie. De huidige nieuwe directie heeft succesvol aangetoond dat er voor Baptista niet alleen groeikansen liggen, maar dat er ook in professionaliteit en duurzaamheid nog uitdagingen liggen.

Om deze groei en professionele marktbewerking beter in goede banen te leiden was er vraag naar een slagvaardig team.
De oud-eigenaar c.q bestuurder van het bedrijf is per januari 2023 teruggetreden. De nieuwe eigenaar, de heer Marco Bartels, heeft de dagelijkse leiding vanaf 1 januari definitief over genomen. Hij gaat zich met name bezighouden met de techniek en de algemene gang van zaken binnen het bedrijf. De heer Marco Bartels heeft sinds zijn komst bij Baptista, 26 jaar geleden, de ambitie om dit bedrijf voort te stuwen in de carwashbranche binnen Europa. Hetgeen inmiddels al aardige vormen heeft aangenomen met 800 machines in Duitsland en twee service-steunpunten aldaar. Desalniettemin blijft Nederland het belangrijkste afzetgebied volgens de heer Marco Bartels; we zijn tenslotte een Nederlands bedrijf en daar zijn we trots op.

Hij zal terzijde worden gestaan door de heer Peters van Nijenhof met zijn taak de verdere commercialisering van Baptista Autowassystemen. De heer Peters van Nijenhof is al 34 jaar aan het bedrijf verbonden.

Groei
De nieuwe leiding is ervan overtuigd dat zij samen met haar collega’s Baptista verder op een positieve manier in de wereld gaan zetten. Zij zijn ervan overtuigd dat dit de formule is die gaat bijdragen tot een verdere groei van Baptista en een continue verbetering van de klantbeleving.

Nieuwe eigenaar Marco Bartels: “het is een prestatie van formaat in bijna 75 jaar tijd een bedrijf neer te zetten dat niet meer weg te denken is uit de carwash wereld. Er staat nu een bedrijf waarmee wij nog meer klanten van dienst willen zijn. Het is nu aan ‘team Baptista’ om deze ambitie waar te maken.

 

De focus van Baptista ligt vooral op milieuvriendelijke en energiezuinige machines. Speerpunten hierbij zijn, verduurzaming en waterhergebruik. Tevens worden de betaal –en Managementmogelijkheden verder uitgebreid. Baptista wil met deze ontwikkelingen een nog sterkere en vooraanstaande positie in de carwashbranche innemen.


Bron tekst Baptista

 

Deel dit artikel:

Leave a comment