Op de combinatie-stand van Carwash Service Versteeg, Adriateh wasboxen en B&S roll-over stond als een van de weinige ook daadwerkelijk veel equipment opgesteld. Zoals bijvoorbeeld de vernieuwde B&S roll-over Premium. Martin Versteeg: “We hebben veel bezoekers mogen ontvangen op onze stand. Doordat we de wasboxtechniek compleet met een technische container, een roll-over, de oplaadunit Stekerr en andere equipment op de stand hadden staan, konden we de bezoekers ook een en ander laten zien en aanvullende toelichting geven.”

versteeg nozzle

“De B&S roll-over Premium zoals die op onze stand stond was voorzien van de laatste productverbeteringen en is hierdoor uitgegroeid tot een zeer complete machine. Zo is de roll-over uitgerust met nieuwe Turbo nozzles die met hoge druk kegelvormig stralen met eveneens een roterend effect creëren. Dit principe vergroot het reinigingseffect.”

.

Kleppen:
De B&S roll-over is uitgerust met ‘lucht gestuurde’ kleppen. Voordeel hiervan is een storingsvrije en lekvrije watervoorziening in de leidingen. Traditioneel wordt er vaak een membraamklep in de waterset gebruikt. In dit membraam zit een klein gaatje waardoor water wordt geperst. Dit gaatje kan op den duur verstopt raken waardoor de toevoer van water richting de wasinstallatie kan haperen. Ons lucht gestuurd systeem werkt anders: in deze klep zit een afsluiter die door middel van luchtdruk geheel open of dicht word gestuurd. Lichte vervuiling kan hierdoor de werking van dit ventiel niet beïnvloeden en het ventiel blijft normaal zijn werk doen. Dit voorkomt een hoop ergernis en verbetert de bedrijfszekerheid van de roll-over.”

versteeg kleppen

Bedieningspaneel
In het linker portaal van de roll-over bevindt zich het bedieningspaneel. “Hiermee kan de roll-over ingesteld worden en eventuele storingen worden hierop zichtbaar. In de nabije toekomst wordt het mogelijk dat wij op afstand het paneel kunnen overnemen om bij eventuele storingsmeldingen actie kunnen ondernemen.”

versteeg
versteeg

Via deze bedieningsterminal kunnen ook, heel eenvoudig, alle sensoren en fotocellen op hun werking worden gecontroleerd. In 1 oogopslag is namelijk te zien welke component niet juist functioneert. Tevens kunnen alle motoren worden aangestuurd om deze op hun werking te kunnen controleren.

Wielborstel
De B&S roll-over is geheel monteursvriendelijk gemaakt. Zo ook het wielborstelmechanisme. “Deze is robuust uitgevoerd en kan hierdoor tegen een stootje. Door de goede bereikbaarheid kan er door de monteur makkelijk onderhoud aan verricht worden.

Ook is deze machine voorzien van velgenschuim. Hierbij worden de velgen ingeschuimd met een krachtige velgenreiniger. Door de combinatie van de in te stellen inweektijd en de hogedruk/borstel reiniging is een zeer goede wielreiniging te verkrijgen. Iets wat bij een roll-over altijd moeilijk was te bereiken.”

Led verlichting
De roll-over is optioneel van LED verlichting te voorzien. Bijvoorbeeld in de zijportalen en boven de dakborstel.  Ook kunnen we een LED systeem koppelen aan de inrijrails. Dit resulteert in een attractief en uitnodigende washal

Overige standaardopties:
Contourvolgende en 45 graden kantelende dakblaasmond, zijblaasmonden, dakborstel en 2 zijborstels,  middendruk zijkantwassen, wielborstels, bedieningsterminal.

Video’s B&S roll-over

Bekijk de 2 video’s hieronder. Video links is gemaakt tijdens de beurs Tankstations & Carwash Houten op 11 november. Goed te zien is de LED verlichting in en op de roll-over.
Video rechts is gemaakt bij Van Haandel te Boekel

Deel dit artikel:

Leave a comment