Bron: Caramba

Bescherm het milieu en bespaar geld. Duurzaamheid is een belangrijk terugkerend thema in de carwash industrie. Caramba Nederland springt daar nu op in met de vernieuwende  X-Jet waterbesparende sproeiers. Met deze technologische innovatie kan tot ongeveer 30% minder water verbruikt worden terwijl de wasprestaties gelijk blijven.

De X-Jet sproeiers bevatten de exclusieve en gepatenteerde sproeitechnologie op basis van een oscillerende druppelstraal.

Met de inzet van de X-Jet sproeiers wordt het waterverbruik aantoonbaar verminderd. Anders dan conventionele vlakstraalsproeiers die een  sproeipatroon (waterfilm) geven dat naar de zijkanten toe afneemt, creëren Caramba X-Jet Sproeiers een oscillerende druppelstraal. Voor dit effect stroomt een klein deel van het water via zijkanalen terug naar het begin van de straalpijp en leidt daar de hoofdstraal om. Op die manier wordt de volledige spuithoek constant gebruikt over een breed drukbereik zonder dat een slijtagegevoelig, bewegend mechanisme nodig is. Er is dus minder water nodig om de oppervlakken te bevochtigen. Daarnaast heeft de X-Jet sproeier veel minder waterdruk nodig om een voldoende spuitpatroon te verkrijgen ten opzichte van een vlakstraalsproeier.

Bovendien hebben de Caramba waterbesparende sproeiers een grotere uitstroomopening die, in tegenstelling tot de vlakke sproeiers, geen scherpe rand vereist. Zo worden grotere druppels geproduceerd en wordt het risico van verstopping beperkt.

caramba X jet
caramba X Jet

De Caramba X-Jet Water Saving Technology biedt meerdere voordelen voor een carwashondernemer. Naast waterbesparing verbetert de verminderde nevelvorming ook het droogresultaat en de verminderde aerosolvorming zorgt voor meer arbeidsveiligheid voor carwash medewerkers. De sproeiers zijn bijzonder duurzaam, snel te installeren en geschikt voor elke wasstraat – zowel voor personenauto’s, bedrijfsvoertuigen en railvoertuigen.

-Caramba combineert daarmee duurzaamheid en verhoogde efficiëntie in de wasstraat.

-De Caramba X-Jet Sproeiers zijn verkrijgbaar in zowel messing als RVS.

Meer Informatie

email naar info@carambanederland.nl
of bel  0592-345161

Deel dit artikel:

Leave a comment