Wouter de Bie, projectbegeleider bij CarPro: “Deze verbouwing is/was erg ingrijpend en lastig te overzien. Door de samenwerking tussen Van Holland, Van Kessel en Christ, is alles tot in de puntjes voorbereid. Van Holland heeft het stofzuigplein voorzien van een centraal stofzuigsysteem. Het staalwerk op het stofzuigplein, verzorgd door Ban Bouw, is door beide partijen perfect op elkaar ontworpen. Door de goede samenwerking tussen Hansa services en Van Holland hebben ze een compleet service/stofzuigplein gerealiseerd. Het plein hangt vol met prachtige apparaten.  Van Kessel Montage bouwt de wasstraat, het stofzuigplein en het waterfilter en is hiermee uniek in zijn soort.  De hydaulieksaggregraat is gevuld met CWH-46 van B&P Techniek, deze noviteit ter vervanging van de olie is geheel op waterbasis en zorgt voor een consistente dikte in zomer en winter, geheel verzorgt door Maurice Piket.”

Wasstraat
Christ heeft machine delen uit het EVO 4 programma geleverd inclusief de meedraaiende droger en de nieuwe besturing. Alle machinedelen zijn geproduceerd RVS304 en voorzien van een chemische bestendigde coating wat er voor zorgt dat alles gemakkelijk schoon te houden is en verkleuring van de machine niet meer kan ontstaan. Christ Autowasinstallaties levert de machine en Van Kessel Montage heeft de regie hoe alles wordt neergezet.

 Waterfilter
Het toepassen van het nieuwe waterfilter van IPE BV is een schot in de roos. Door de verbouwing kunnen we het watersysteem direct aanpassen op deze nieuwe manier van recycling. In de laatste bezinkput plaatst Van Holland een nieuw dubbel uitgevoerd Duijvelaar pompsysteem dat gaat zorgen dat er continu 30M3/h water gefilterd wordt tot een deeltjesgrootte van 5 Micron. Doordat het systeem 24/7 door draait wisselen de pompen elkaar af op ingestelde tijd. Zo is een lange service duur gegarandeerd en is er in geval van calamiteiten een tweede pomp. 

 Leuk project met fijne leveranciers die perfect op elkaar zijn ingespeeld. CarPro Weert is klaar voor de komende 10 jaar!!”

PS: Houd smartphone horizontaal!!

Specificaties

Naam Project
Adres

Algemeen
Aard project
Start Bouw
Geplande opening
Grootte Perceel
Groote washal
Architect
Hoofd Aannemer

CarPro Weert
Kelvinstraat 14  WEERT


Verbouwing
18 augustus 2020
december 2020
2603 m3
onbekend
3P
BAN Bouw

 

Wasstraat

Aantal straten
Aantal componenten
Lengte kettingbaan
Lengte washal totaal
Leverancier wasstraat
Aantal zijborstels
Aantal dakborstels
Droog borstels/mitters
Borstelmateriaal

1
7 per straat
37 meter
60 meter
Christ Wash Systems
6
1
3
Textiel

Stofzuigen & zo.
Aantal Losse units
Leverancier

Centraal Stofzuigsysteem
Leverancier


6 plaatsen
EWA

Ja, 28 slangen
Van Holland

Water & Zo
Grondwater oppompen
Hoeveel

Osmose
Water recycling
Leverancier

Ja
10m3/uur

Ja, wasstraat en wasboxen
Ja, 80% (30m3 /uur)
IPE BV

FOTO’S

carpro
carpro
carpro
carpro
carpro
carpro
Deel dit artikel:

1 Comment

Leave a comment