Bij Autocleanservice Purmerend is recent groot onderhoud verricht aan de wasstraat. Zo heeft Maintech de vloer opnieuw gecoat, groot onderhoud verricht aan de wasstraat, wasborstels en de kettingbaan vervangen

Peter de Wit van MainTech: “De kettingbaan was 7 jaar oud en zo goed als versleten. Deze viel steeds vaker uit en dat kun je in een wasstraat natuurlijk niet hebben. Het maken van de nieuwe kettingbaan heeft dankzij de oorlog in Oekraïne zo’n 3 weken langer geduurd en het verwijderen van de oude- en het plaatsen van de nieuwe kettingbaan nam 2 dagen in beslag. De nieuwe kettingbaan heeft een lengte van 36 meter.
De gehele kettingbaanconstructie is uit rvs gemaakt alsmede ook alle assen en tandwielen. De kettingbaanrollen zijn van plastic en rvs. De rollenketting is uiteraard van gegalvaniseerd materiaal vanwege de treksterkte (rvs ketting heeft een te lage treksterkte). Bijzonder is de eenvoudige demontage van het rijvlak zodat makkelijk onder de kettingbaan is schoon te maken en in situaties waar er geen midden rooster is ook een mogelijkheid tot onderhoud aanwezig”

Een groot deel van de wasborstels zijn eveneens vervangen. “Het borstelmateriaal is van Amerikaans fabricaat. Het materiaal is van textiel en uiteraard zijn de borstels in de kleurstelling van Autocleanservice. Daarnaast hebben we groot onderhoud verricht aan de wasstraat zelf. Het controleren van het leidingwerk, nozzles ed en indien nodig deze vervangen.
Met al deze aanpassingen loopt de wasstraat weer als een trein.”

MainTech heeft tevens voorbereidingen gemaakt voor de zonnepanelen die eind dit jaar op het dak van het wascentrum worden geplaatst.

maintech
maintech
Lees ook
Deel dit artikel:

Leave a comment